Ateliere multifuncționale pentru copiii din sistem

Status: Fundraising

Scopul proiectului: îmbunătățirea calității vieții din punct de vedere emoțional, psihic, fizic și social a copiilor instituționalizați, prin activități sportive, ateliere practice și ieșire în natură.

În acest sens dorim să amenajăm și să dotăm trei spații multifuncționale cu destinația de ateliere practice pentru copii și tineri din sistem, unde aceștia își pot descoperi, îmbunătăți și perfecționa talente și abilități proprii în domenii precum: croitorie, țesut, tâmplărie, frizerie, olărit.

 

 

 

1.1770833333333% Complete
Suma:

1,130 RON

Galantomi:

17

Donatii:

9

Target:

96,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Fundația Pas cu Pas este o comunitate dinamică, formată din voluntari de toate vârstele și colaboratori generoși din țară și din străinătate. Aici copiii și tinerii instituționalizați împreună cu voluntarii dezvoltă relații adânci, învață unii de la alții și cresc împreună.

Fundația Pas cu Pas oferă servicii comunitare pentru 300 de copii instituționalizați din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Viziunea Fundației Pas cu Pas este ca un număr tot mai mare de copii instituționalizați să-și găsească locul într-o comunitate și în societate.

Misiunea noastră este să oferim un model de comunitate caldă și primitoare copiilor și tinerilor instituționalizați, în care să se poată dezvolta pas cu pas găsindu-și vocația în viață, legând prietenii sănătoase și mai târziu, contribuind ei înșiși prin voluntariat la binele celor din jur.

În acest sens am construit un loc al nostru pe care îl numim Atelierul Familiei, unde formăm o comunitate împreună cu copiii din sistem. Aici copiii vin regulat (ca și cum ar merge la “țară la bunici”), gătim și mâncăm împreună, lucrăm în grădină, avem activități sportive și gospodărești, organizăm ateliere practice care îi ajută pe copii să-și descopere talentele și abilitățile proprii. Citim, sărbătorim zile de naștere și alte evenimente semnificative din viață.